Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще внесе в съда директен

...
Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще внесе в съда директен
Коментари Харесай

Петков ще заведе иск за вреди срещу освободените от ББР

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков ще внесе в съда пряк иск за вреди против отстраненото управление на Българската банка за развиване - Митко Симеонов и Велина Бурска.

" Не може двама индивида, които са създали, съгласно мен, към този момент вреди към обществото с това, че са концентрирали толкоз доста държавни средства в едни 8 компании, в този момент да спрат възобновяване на идващите 10 000 компании, да вземем за пример през нашата стратегия за възобновяване ", сподели на брифинг министър Петков.

С решение от 29 юни, Софийският градски съд още веднъж спря вписването на новия контролен и директорски съвет на банката. Преди дни Министерството на стопанската система още веднъж изиска новото управление на банката да бъде вписано, откакто съдът постанови отвод. Това докара до мнения от страна на служебния министър на стопанската система Кирил Петков по отношение на работата на съда и съдията, разглеждал жалбата против вписването. Софийският градски съд и Съюзът на съдиите в България излязоха по-късно с позиция против изявлението на Петков.

Служебният министър на районното развиване Виолета Комитова също уточни правосъдните решения, които стопират и промяната на управлението на държавното сдружение " Автомагистрали ". " Каква е тази процедура? Какви са тези закони? Какви са тези събития, които се случват? Защото това не е частно акционерно сдружение. 100% благосъстоятелност на районното министерство, държавна благосъстоятелност и министърът не може да смени своя изпълнителен шеф ", сподели Комитова. Тя добави, че единствената алтернатива е той самичък да се откаже.

Финансовият министър Асен Василев пък даде образец с Агенцията за държавна финансова ревизия. Директорът ѝ е в болнични съвсем два месеца, малко след встъпване в служба на служебното държавно управление. " Има подписана заповед за неговото уволняване, не може да я връчим, тъй като се лекува на домашно лекуване не вкъщи си. Отказва да каже къде се лекува и не можем да се свържем с него. Това за мен е цялостен нонсенс ", акцентира Василев.

" Докато не е уволнен, продължава да има достъп до всички разработки на АДФИ, включително настоящите инспекции. Доколкото разбрах дори се е появил в организацията, макар че е в болнични, с цел да си събере нещата, и това в нашия юридически ред е изцяло обикновено ", уточни още финансовият министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР